Toimittaja Jonna Saari

Toimittaja Jonna Saari

Sodankylä

Kuva: Marinella Himari

Olen 30-vuotias toimittaja ja blogaaja. Työskentelen Retkipaikan päätoimittajana, ja lisäksi kirjoitan kuukausittaista kolumnia Sodankylän paikallislehteen, Sompioon. Maalaamisen ohella harrastan tutkimusretkeilyä, valokuvaamista ja kirjoittamista.

 

Tausta

Lukion jälkeen lähdin Turun yliopistoon lukemaan Ranskan kielen kääntämistä ja tulkkausta. Olin viettänyt vaihto-oppilasvuoden Ranskassa, ja niinpä kyseinen ala tuntui luontevalta valinnalta. Puolentoista vuoden jälkeen kuitenkin tajusin, että se oli kaikkea muuta kuin minua varten. Yliopistoelämä tuntui vieraalta ja uuvuttavalta, eikä ura kääntäjänä houkutellut.

Kun tämä totuus välähti päässäni, päätin katsoa muita vaihtoehtoja. Huomasin, että Diakin medianomikoulutukseen oli vielä neljä päivää hakuaikaa jäljellä. Hain, ja pääsin opiskelemaan journalismia. Valmistuin Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2013 (Bachelor of Culture and Arts, Degree Programme in Communication and Media).

Työllistyin kotikaupunkini seitsenpäiväiseen maakuntalehteen, Salon Seudun Sanomiin. Siellä pääsin tekemään todella monipuolista toimitustyötä, politiikkaa ja taloutta koskevista aiheista aina ihmisläheisiin feature-artikkeleihin sekä kolumneihin.

Muutin Salosta Karigasniemeen syksyllä 2014. Työmaan vaihto uutistoimituksesta kyläkaupan kassalle oli suuri muutos, mutta kotiuduin hyvin. Seuraavana kesänä, vuonna 2015, pääsin töihin Retkipaikkaan, jossa työskentelen päätoimittajana edelleen. Lisäksi olen vakiokolumnistina Sodankylän paikallislehdessä, Sompiossa.  

 

Retkipaikka

Työssäni minulle rakkainta on saada olla apuna ja tsemppaajana Retkipaikan lukemattomille blogaajille, joiden ansiosta Retkipaikka on Suomen mahtavin luontomatkailusivusto. Työhöni kuuluu paljon myös muun muassa some-tekemistä paitsi Retkipaikalle ja sen sisarsivusto Finland, Naturallyyn, myös muun muassa Visit Sodankylälle ja Visit Sompiolle.

Retkeilen paljon myös itse, ja lempiharrastukseni on etsiä uusia kohteita maastokarttaa tutkimalla. Vuosien mittaan tämä harrastus on johdattanut minut vaikka minkälaisiin paikkoihin, Arabianjärveltä Uhrilammelle ja Ministerinmännyltä Nuolikirkolle. Toki myös lukuisia suurelle yleisölle tuttuja kohteita on tullut vuosien varrella koettua.

Vapaa-ajallani taltioin elämääni pieneen, henkilökohtaiseen blogiini, joka kantaa nimeä Olla.